Folosim module cookie pentru a oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Politica de utilizare a cookie-urilor 

Ce înseamnă SaaS?

Saas schema simpla Termenul SaaS reprezinta acronimul pentru Software as a Service. "Software ca un Serviciu" reprezinta un mod de implementare al unei solutii software prin intermediul careia se ofera acces de la distanta la un set de aplicatii.
Simplist, aplicatiile si datele sunt puse la dispozitia utilizatorilor via internet, iar utilizatorii interactioneaza cu acestea, prin intermediul browser-elor instalate in dispozitivele pe care le folosesc, conectate la internet - ca in schema alaturata.

Synapsa SaaS
Prin aceasta metoda puteti accesa/prelucra date prin intermediul aplicatiilor din cloud-ul Synapsa. Aveti nevoie numai de un dispozitiv cu browser si conexiune la internet. Puteti utiliza orice dispozitiv inteligent: calculator, tableta, smartphone.

Ce înseamnă Cloud?
"Cloud" (trad. "nor") este frumoasa metafora inventată pentru Internet . "Cloud computing" este termenul general care desemneaza metoda de livrare/utilizare a serviciilor/aplicatiilor informatice prin internet.

Synapsa Cloud
Din punct de vedere tehnic, Synapsa Cloud este ansamblul format din:
- sistemele hardware din data-center (servere + componente pentru mentenanta si securitate) si
- sistemele software: bazele de date si aplicatiile Synapsa ERP,
ansamblu capabil sa raspunda "cererilor" provenite de la utilizatorii acreditati.

Citeste despre securitatea si disponibilitatea datelor in cloud-ul Synapsa.

Saas schema

Ti se potriveste sistemul SaaS?
Solutiile Saas reprezinta o alternativa practica pentru toate categoriile de firme, de la mici si mijlocii pana la companiile cu mii de angajati. Acest tip de serviciu poate fi foarte usor adoptat de catre companii, deoarece nu necesita intretinere si investitii in hardware si personal suplimentar. Aplicatiile online sunt utile mai ales firmelor in care personalul este mobil si exista nevoia de a colabora in echipa de la distanta. Pentru firmele din acesta cetegorie care nu isi permit sa investeasca intr-un sistem propriu, Saas este cea mai buna solutie.

Care este diferenta intre sistemul Synapsa si vechile aplicatii desktop?
Din punctul de vedere al conectarii intr-o retea, aplicatiile desktop se impart in categoriile numite "monopost" sau "in-retea".
In aceasta era a conectivitatii, este indiscutabil ca aplicatiile "monopost" sunt dinozaurii aplicatiilor. Ei inca exista, insa, si sunt folositi la scara larga, mai ales datorita inertiei noastre, a utilizatorilor.
Diferentele principale dintre sistemul Synapsa si vechile aplicatii desktop sunt date atat de arhitectura sistemelor cat si de tehnologie. O aplicatie desktop este un program ce ruleaza local pe un dispozitiv (desktop sau laptop). O aplicatie web este livrata catre un dispozitiv inteligent (computer, tableta, smartphone) prin Internet, de pe un server de la distanta si utilizata cel mai adesea prin intermediul unui browser.

Care este diferenta intre sistemul Synapsa si vechile aplicatii client-server?
Aplicatiile ce functioneaza in sistemul numit "client-server" sunt tot aplicatii "desktop", ce "conlucreaza" in retea. Reteaua poate fi una locala - in intranetul firmei - sau externa, prin internet, linii dedicate sau VPN.
Acest gen de aplicatii "desktop, client-server" are aceleasi dezavantaje tehnologice, dar, in plus, avantajul conectivitatii in retele. Totusi, conectivitatea in retele este limitata din punct de vedere tehnic, in sensul ca nu pot fi conectate decat calculatoare, nu si dispozitivele mobile.

Cum aleg intre SaaS si On-Premise?
Alegerea dintre aceste doua metode de utilizare a solutiilor Synapsa este adesea simpla. Citeste mai multe despre sistemele On-Premise. Vezi comparatia intre SaaS si On-Premise.

Vrei să testezi singur? Solicită Demo live

Imac

Cea mai noua tehnologie

Modern & Functional

Synapsa functioneaza pe baze de date SQL cu arhitectura performanta. Interfetele sunt web - de ultima generatie, spre deosebire de alte programe care sunt create in arhitectura client-server, sau altele de generatii chiar si mai vechi. Noile tehnologii fac posibila libertatea fata de hardware-ul computerelor din firma ta. Nu este necesar sa instalezi nimic pe calculatoare, nici la inceperea utilizarii si nici ulterior, de cate ori apar versiuni noi de program. Iar asta, avand toate functiunile existente in programele "desktop" si mai mult de-atat.